Tarbiah Sentap: HUBUNGI KAMI

HUBUNGI KAMI

Sebarang jemputan Talk : Whats App 013-201-8667
Sebarang pembelian buku secara ONLINE : Whats App 014-324-2859



 Sebarang soalan, boleh di ajukan di Facebook kami.

Semoga bermanfaat!

30 comments:

Anonymous said...

Assalamulaikum, buku tarbiah sentap jual kat malaysia je atau ada jual kat singapura. saya nak buku ni sgt.. terima kasih

Anonymous said...

Assalamualaikum... Macam mana saya nk tanya soalan dekat adnin roslan ni ye? -terimakasih-

Anonymous said...

Assalamualaikum . saya ada banyak soalan nak bertanya . tapi kat mana ye saya boleh tanya soalan secara private ? Terima kasih .

Anonymous said...

Assalamualailum,saya ada beberapa soalan nak ditanya . Macam mana saya nak tanya soalan secara private dekat Adnin Roslan ye?
#terima kasih

Farah Shahdinor said...

salamunalaik. Macam mana nk.join chanel TS dkt telegram?

Anonymous said...

assalamualaikum..bagaimana saya hendak bertanya soalan secara private?penting sgt soalan nie n harap sgt dpt bertanya di sini

Anonymous said...

ustaz, assalamualaikum .. mcam mane sye nk salurkan soalan2 sye yee ??

Aliah Farhana said...

Assalamualaikum ustaz adnin. Saya merupakan ahli Badan Wakil Pelajar MRSM Kepala Batas. Saya nak tanya mcm mna kami nak hubungi ustaz? Boleh saya tanya ustaz secara private?

Anonymous said...

https://telegram.me/tarbiahsentap

Aqila Farha said...

Assalamualaikum ustaz adnin. Saya merupakan Wakil Pelajar politeknik ibrahim sultan. Saya nak tanya mcm mna kami nak hubungi ustaz? untuk memberi talk or forum di poli kami? Boleh saya tanya ustaz secara private?

ainnurnisa zul said...

asalamualaikum ustazz ..

hehe saya nie budak baru abis spm...but saya ada sikit masalah x boleh jalan btw banyak kali member nasihat jangan takut untuk cuba dunia luar...saya sekolah normal walaupun pakai kerusi roda tapi rasa takut tu tetap ada dengan dunia luar...macam mane nak buat saya ada rasa takut yang melampau ..sampai saya hanya duduk dekat member yang kenal je ...
pernah jugak member saja ambik beg tinggal saya saya tapi tgk dari jauh sebab nak saya jadi berani tapi still ada rasa takut yang berlebihan

lagi satu ustaz macam mane nak tegur dgn member yang ada couple ...dan cara untuk saya sendiri elak dari bercouple


Puteri Diana said...

Assalamualaikum.. macam mana cara saya nak tanya soalan ye?saya ada beberapa masalah yang perlukan jawapan.. mohon dijawab segera..tq

Hidayah 93 said...

Assalamualaikum boleh sye dptkan email TS? Sy ada soalan peribadi yg ingin sy tnya. ASAP

Hidayah 93 said...

Assalamualaikum boleh sye dptkan email TS? Sy ada soalan peribadi yg ingin sy tnya. ASAP

Anonymous said...

asssalamualaikum ustaz..saya ada satu soalan.. kt universiti sy, sy kene ambil satu subjek BI ni..ade assessment tu kene buat ulasan tentang satu movie org putih.. movie trsebut mmg ditetapkan oleh pensyarah kami.. tp movie trsebut mmpunyai unsur tdk menutup aurat dan mengajak kpd pergaulan bebas..nak taknak sy trpksa jgk tgk sbb ulasan utk movie trsbut mmg trmsuk dalam markah final exm sy.. jd soalan sy kt sini, apa hukumnya sy menonton movie trsbut ?

syahmi aminuddin said...

assalamualaikum akhi2 tarbiah sentap ana nk tny ni ada sahabat ana tny kat ana tpi ana x berani nk bgi jawapan,
soalan dye "apa hukum kita bce unsur cita, kalau haram ade x dalil dye utk kuat kan hujjah itu" mohon mne2akhi dri tarbiah sentap bgi jawapan....
syukran

Nurul Hanis said...

Assalamualaikum ustaz adnin. Saya merupakan Wakil Pelajar ADTEC TAIPING. Saya nak tanya mcm mna kami nak hubungi ustaz? untuk memberi talk or forum di institute kami? Boleh saya tanya ustaz secara private?

Farah Zila said...

Assalamualaikum. Sya ingin brtnya ssuatu. Kta tdk blh prya 100% pda tfsr mmpi. Tpi sya just nak tau pndpt drpd ustaz tntg mimpi sya. Sya brmmpi..
1.sya trnmpk ular n cdg nak bnuh ular tu
2.swktu sdg mncri ssuatu utk bnuh ular tu, sya limps 1 krusi n kmdian tiba² nmpk lgi ular yg kurus. then sya pusing.
4.sya cdgkn nak ke rmh utk cri bhn bnuh ular tu.
5.swktu smpi dpn gate rmh, ular kurus tu tiba² dkt dpn gate n mngok tpt ke arah sya.
6.sya nak melompt msuk rmh, tiba² ular kurus tu mngigit sya.
Apabila sya trjga dri tdur, sya mngucp. Org ckp mimpi ulr bri 2 mkna
1.ertinya ada org nak mlmr
2.ptnda buruk
Sy stiap mlm slalu pning². Tpi suatu mlm sblum sya mimpikn ular tu,sya sdg chat dgn seorg llki. n sya pn enthla knpa tiba² ada sdkit prsaan trhdp llki tu. Kmdian sakit kpla hilng. Lpstu sya bca ayt kursi n doa tdur.
Then trmimpi psl ular tu. .
Persoalan sya, adakah mksd mimpi sya tu akibat drpd tmbul perasaan trhdp seorng llki/ada kaitn dgn lmrn (alamat1).atau ada gngguan drpd syaitn?(alamat2).
Saya mhn krjsma ustaz agr sgra bls email sya ini. Sya btul² nak tau. Terima kasih ��.

sis journey said...

kadang manusia ni me othrs ske sngt cri yg perfect.even we know the facts.knpa ye kita trlalu pntngkn ksempurnaan ??yyyyn y...adkah ia lumrah atau fitrah ? smpaikan evry day/thngs kita prlu untuk BERANGAN utk sdpkan hati .so bad right? BUT THE REALITY....kita hnya mnghrap yg kita akan dApatannya one day,,, prhaps 樂. some advice :)

ain fatiha said...

assalamualaikum .. saya mempunyai sahabat perempuan yang sangat cantik boleh dikatakan ramai lelaki yang minat kat dia .. banyak kali saya menasihati jangan bercouple diorang nak game kau je mcm lelaki sblom ni ..tapi dia memarahi saya dan menyuruh saya cermin diri saya sendiri .. apa yang harus saya lakukan saya amat menyayangi sahabat saya kami nak msuk syurga sama sama ... tapi dia xpernah mendengar teguran saya ..walaupun org cakap apabila menegur semuanya selesai tapi xkn saya nak biarkan dia mcm tuuu .. saya xnakkk dia hancurr ...ALLAH

ain fatiha said...

macam mana nak tabah dalam menasihati seorang sahabat yang kita sayang .. diaterlalu degill

alexddie marcellino said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

apa hukum lelaki minum air perempuan?

nora said...

maaf bertanya, boleh ke nak sertai TS?

killer boyz said...

Assalammualaikum TS mohon berikan pendapat terhadap masalah yg saya hadapi ini.saya ada mengikuti Usrah dlm masa yg lama lebih kurang 1 tahu setengah tapi diakhir ini mentor ada buat kem seperti majlis ilmu namun selepas Selang beberapa hari saya meminta izin kepada org tua saya utk mengikuti namun mereka xdak Izinkan.setelah diberitahu hal ini kepada mentor saya , dia masih bertanya Dan Cuba memujuk utk saya mengikuti kem ini tapi Alasan yg saya Beritahu adalah sama yg mana org tua xdak izinkan,namun dia masih memujuk Dan terus menerus sehingga membuatkan saya rasa meluat Dan tidak selamat kerana dia ingin jugak mengambil saya Dan dalam perjalan ke rumah saya.Saya xdak mahu dia berjumpa dgn ibu bapa saya kerana khuatir perbalahan yg trk berlaku Dan dia masih berharap Dan berharap Dan terus menuju rumah saya.apakah yg harus saya lakukan????

Anonymous said...

assalamualaikum..maaf bertanya...syarikat tarbiah sentap mnerima x karya dr org luar slain drpd kakitangan tarbiah sentap?? kalo mnerima, mcm mna ye nk hntr karya tersebut ke tarbiah sentap??...trima kasih..

Muhammad Faizul said...

Assalammualaikum...ana faizul singer songwriter(amatur).ana nak hantar demo lagu ana boleh tak?kalau boleh macam mana ana nak hantar demo lagu ana ke tarbiah sentap?ada email ?😊

Anonymous said...

Assalamualaikum,
Mcm mna saya nk tnya soalan private..

Ashdinie Ashdinie said...

Assalualaikum,soalan saya,saya dah biasa mengambil ijazah fatihah daripada seorang ustaz,selepas tu saya dah melakukan dosa,adakah terbatal ijazah fatihah yg saya terima tu,mohon pencerahan daripada ustaz

Ashdinie Ashdinie said...

Assalamualaikum,maaf silap taip